Rybaření příští rok podraží, dospělí si za členský příspěvek připlatí o 40 % víc!

Rybaření od příštího roku podraží. Nebojte, bude to ale jen o pár korun. Český rybářský svaz na svém 19. sněmu schválil navržené zvýšení členského příspěvku pro všechny kategorie rybářů – od dospělých až po děti. O kolik si připlatíme?

S platností od roku 2023 se zvyšují členské příspěvky pro dospělé na částku 700 Kč (z původních 500 Kč), pro mládež na 300 Kč (z 200 Kč) a 150Kč pro děti (ze 100 Kč). V reálu to tak znamená zdražení pro dospělé o 40 %!

Mění se také způsob přerozdělování financí získaných z členských příspěvků, a to následovně: 13 % Republiková rada ČRS, 37 % územní svazy ČRS, 50 % místní organizace ČRS.

Zdroj: https://www.rybsvaz.cz/beta/index.php/119-vseobecne/1008-republikovy-snem-crs-schvalil-zvyseni-clenskeho-prispevku

9 komentářů

Přidat →

No jo na severní Moravě se platí pořád nejvíc a nemáme non-stop na Hartě to zrušily, brigády 800kč 200kč na nákup rybníku celkem 3300kč s povolenkou a ryby nejsou!!!

Příští rok to bude ještě víc. 700 členské, 200 fond, 2000 mimopstruhová povolenka, zmíněných 800 za brigády a jsme na 3700. U nás máme dokonce brigády za tisíc, takže už jsem skoro na čtyřech tisících. A ryb je u nás fakt poskrovnu, regulérně zvažuju, že se na to příští rok vykašlu a koupím si celoroční na soukromáku, kde je nonstop chytání a 25ks ušlechtilých ryb za 4 tisíce.

Je to stejně bordel nezaplať členství a končíš potom děláš vše znovu.U myslivosti máš lov lístek napořád.

Lístek ti zůstává, vydají ti v budoucnu nový i pokud propadne. A pokud ho ztratíš, stačí ti doklad o vykonané zkoušce z minulosti. 🙂

Mili6zlati, placete, nad brigáda a, které nechce pomalí nikdo dělat, že je málo ryb, je jich dost, jen se uskrovnit a ne vychytat je hned po vysazení, stačí si vzít rybu za týden, je rybaření koníček nebo obživa do hospod a podobně, jen se zamyslet.

Zdravím ryb je dostatek z mě vlastní zkušenosti jsem chodil na jeden rybník ve středních cechach kde jsem léta měl problém chytit kapra a vloni jsme si pronajmuli chatku na týden jen to chtělo zkoušet na co půjde a to se nedá zjistit během jednoho dne u vody..jak říká p. Matěj ale lidé u nás by na brigády chodili jen žádné nejsou tak se musejí platit a navíc se tu objevují rybáři co chytnou vemou já osobně proferuju chyť a pusť .

Ahoj Luďku, stav se k nám někdy na severní moravu/do slezska. 🙂 Ve středních čechách jsem jednu sezónu chytal a ta míra zarybnění fakt nejde srovnávat. Je to fakt místo od místa a voda od vody. Záleží taky na místní organizaci, financích kterými disponuje, dostupnosti násad, ale i na přístupu rybářů. I u nás narazíš na pár zarybněný revírů, a pak jsou tady i mrtvé vody.

Chtělo by vyměnit celé vedení je to smutné když se furt zvyšuje ale 24 nejde třeba na tři měsíce hanba

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..