Recenze: Mivardi V1 Extreme, funguje a stojí pár kaček

Vnadící a krmítkové směsi mají jediný cíl, přilákat rybu co nejblíže k háčku, na kterém je neodolatelná nástraha. Jenže krmítkových směsí jsou mraky a každá z nich se pyšní tím, že je nejlepší. Vzal jsem si tak na paškál V1 Extreme od Mivardi a podíval se na ni blíže. Jak si vedla?

Když kvalita převyšuje cenu

Hned na úvod musím říct, že V1 Extreme se drží v předních místech žebříčků hlavně díky nízké ceně. A já se tomu nedivím, protože tříkilové balení stojí kolem 140 korun, v přepočtu tedy jen necelá padesátikoruna za kilo. Není tak divu, že je tolik oblíbená. Vždyť u jiných značek lze za cenu tříkilového balení V1 Extreme koupit základní kilovku!

V1 Extreme s označením New Formula
V1 Extreme s označením New Formula

Nízká cena ale není jediný benefit této směsi. Je jím také složení, které Mivardi pravidelně inovuje. Aktuální generaci tohoto krmení poznáte podle nápisu „New formula“ na balení. Oproti předchozí je voňavější, má lepší strukturu a více barví.

Já si nejvíce oblíbil čtyři verze, které kupuji a používám pravidelně: feeder, kapr extra, kapr jahoda a kapr ořech. Občas použiji i jiné příchutě, ale nemám s nimi tak obsáhlé zkušenosti, jako s těmito, a proto je z recenze vynechám. Nedovolil bych si psát recenzi na něco, s čím jsem byl jen párkrát u vody a co nevím, jak funguje. Naopak tyhle čtyři příchutě mohu s klidným svědomím doporučit každému rybáři.

Základem každé ze směsí V1 Extreme jsou kromě základní lepivé aromatické složky (nejspíše sušenková drť) i jemnější částice. Základ většiny krmení jsou kuličky semínek řepky, následují pak jemnější vločky a mnohdy i žluté nebo červené částice čehosi neidentifikovatelného. Jsou v nich i nahrubo pomleté části kukuřice a dalších semen, slupky a mnoho dalšího.

Kapr Extra

Směs Kapr Extra používám snad nejčastěji. Beru si ji s sebou prakticky na každou druhou výpravu. Z celé řady V1 Extreme má nejhrubší kousky, perfektně lepí, nádherně voní (vždycky mě láká ho i ochutnat) a má výraznou červenou barvu. Červená barva je celkem agresivní, po několika náhozech budete mít červené ruce. Tak opatrně.

Vůně je opravdu nasládlá, skoro až lízátková. Výrobce uvádí, že dobře pracuje v průběhu celého roku, což můžu potvrdit. Používám ji od jara až do podzimu. Dokáže ryby udržet na místě hodně dlouhou dobu. Některé hrubší částice v krmení plavou, což pomáhá krmení a aromatům dostat se do celého vodního sloupce.

Kapr jahoda

Kapr Jahoda je velice podobné krmení na Kapr Extra, s tím rozdílem, že namísto lízátkového aroma jde opravdu o jahodu. Intenzivní jahodu. A také je zde méně hrubších částic, nicméně jsou zde v podobě semínek řepky. Tohle krmení lépe lepí, dá se dosáhnout lepivosti takové, že s ním jde obalit olovo. Barva je stejně agresivní červená. Perfektně funguje v létě.

Kapr Ořech

Kapr Ořech je svou strukturou někde mezi Kapr Extra a Kapr Jahoda. Jsou zde hrubší částice, ale není jich tolik a tak zůstává zachována skvělá lepivost. Barva tohoto krmení je bronzová, spíše do hněda, a krmení voní spíše jako koláč s drobenkou. Mňam. Dobře funguje od jara do podzimu, snad nejúspěšnější období tohoto krmení je od září do října. Nevím proč, ale v tuhle dobu jede naprosto neskutečně. Barvivo není u této směsi až tak agresivní, takže jej není potřeba doma tolik drhnout.

Feeder

V1 Feedernejjemnější strukturu, za mě je i nejméně aromatické a má horší lepivost. Jelikož jde o feederové krmení, ničemu to nevadí. Já osobně přihodím vždy pár kukuřičných vloček, červy nebo kukuřici a jdu do boje. Tohle krmení se skvěle provzdušňuje, takže netvoří tuhé hrudky. Na feeder dobrý, do krmelce bych ho asi necpal.
Mivardi krm�tkov� sm?s v1 feeder 3 kg

A další příchutě?

Fish Mix jsem zkoušel v létě a vůbec mi nefungovalo. Zatímco na druhém prutu se třepal čtvrtý kapřík, na fish mixu ani ťuk. Mivardi ale píše, že je vhodné spíše do chladnější vody, takže jej zkusím v průběhu října a listopadu, a uvidím. Na svou další výpravu už mám nachystaný i Sweet halibut, které by také mělo v chladnější vodě dobře fungovat. Chystám se ale otestovat i další, jen to do konce roku nestihnu. Článek proto budu průběžně aktualizovat.

A která příchuť se nejvíce osvědčila vám?

1 komentář

Přidat →

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..