Ceny povolenek a všech poplatků pro rok 2023 – o kolik si připlatíme?

V dnešní době zdražuje úplně vše. Od základních potravin až po koníčky. A tak není divu, že zdraží i rybaření. Rostou náklady na nové násady, ale i provoz a údržbu revírů. O kolik ceny povolenek letos narostou?

Co dál kromě povolenek zdraží?

O tom, že si připlatíme za členské známky, jsem psal už v září. Dospělé bude stát 700 Kč, mládež 300 Kč a děti 150 Kč.

Změnila se možnost cenového rozpětí brigád, ty mohou být v rozmezí 500Kč až 1500Kč. Ve většině místních organizací se však jejich cena nezměnila.

Rybaření příští rok podraží, dospělí si za členský příspěvek připlatí o 40 % víc!

Jaké jsou ceny samotných povolenek?

Že povolenky zdraží se dalo čekat. Třeba u nás na severní moravě vyskočila cena o čtyři stovky. Zdražení ve všech územních svazech ale není nijak zásadně razantní, ostatně pojďme se na to podívat.

Celosvazové a celorepublikové povolenky

Nejoblíbenější mimopstruhová povolenka pro dospělé členy ČRS letos stojí 2950 Kč. Loňská cena byla 2650 Kč, zvedla se tedy o tři stovky.

 

Územní svaz města Prahy

Za mimopstruhovou povolenku pro Prahu zaplatíte letos 1200 Kč. Oproti loňskému roku tak došlo k nárůstu ceny jen o stovku.

 

Středočeský ÚS

I v revírech středočeského územního svazu si připlatíte o stokorunu více, celkem vás mimopstruhová povolenka v roce 2023 vyjde na 1500 Kč.

Jihočeský ÚS

Jihočeský územní svaz už začíná s cenami přitvrzovat, oproti loňským 1600 Kč letos za mimopstruhovou povolenku zaplatíte 1800 Kč.

Západočeský ÚS

O dvě stovky více zaplatíte také v západních Čechách, kde vás roční povolenka do mimopstruhových revírů bude stát 1600 Kč.

Severočeský ÚS

Z 1600 Kč zdražil severočeský územní svaz o tři stovky. Nově tak mimopstruhovou povolenku koupíte za 1900 Kč.

Východočeský ÚS

Razantní zdražování se netýká ani východních Čech. Za tamní mimopstruhovou povolenku si připlatíte dvě stovky, koupíte ji za 1500 Kč.

ÚS pro Severní Moravu a Slezsko

Největší příplatek čeká ale budoucí držitele povolenek pro severní Moravu a Slezsko. Zatímco loni nás stála 1600 Kč, letos bude o čtyři stokoruny dražší. Suma sumárum roční mimopstruhová povolenka bude letos stát 2 000 Kč. 

Je to tak nejvíce ze všech územních svazů. Osobně mě toto zdražení mrzí, ale nedá nic dělat. Doufejme tedy, že se alespoň zlepší zarybnění.


5 komentářů

Přidat →

Ať si ty povolenky strčí kam chtějí!! V západních čechách chytíte směšné úlovky hlavně na pstruhovkách!!! Za co chtěj platit?? Vždyť je v těch vodách úplný ho***!! Šaškové

Poslední roky jezdím jen po soukromých revírech, i když mě tato situace velmi mrzí. Měl jsem už od základky pstruhovou i mimopstruhovou pro sev.moravu. Povolenky tu jsou nejdražší, pěknou vodu musí člověk hodně hledat a zarybnění katastrofa…Hlavně to jak vypadá většina pstruhových řek je fakt k pláči…

Já ti bohužel musím dát za pravdu. Letos je to snad poprvé, co se mi víc vyplatí si koupit roční povolenku na soukromák. Vyjde mě to skoro o tisícovku levněji, mám jistotu, že si dobře zachytám, k tomu jako bonus lov 24/7, sociálka… Dost se to ve mě letos pere a asi fakt skončím, byť nerad, u té soukromé vody.

Povolenky by se měly prodávat i na kratší dobu měsíc dva tři čtyři a tak dále. Jsou rybáři kteří se specializují na dravce tak proč by měli si kupovat povolenku na celý rok.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..