Lov na dírkách v roce 2023 – seznam revírů

Lov na dírkách je pro mnoho rybářů svátek, na který čekají celý rok. Jenže ne všude se dá na dírkách lovit. Stejně jako v případě nonstop lovu se i pro lov na dírkách musí získat výjimka. Seznam revírů, které ji získaly, naleznete níže. A tradičně je jich jako šafránu.

Pravidla pro lov na dírkách

Samozřejmě i takový lov na dírkách má svá pravidla a omezení. Nicméně tato omezení nejsou jednotná a pro různé revíry se liší. Proto si vždy pečlivě přečtěte bližší podmínky na daném revíru. 

Nejčastěji naleznete omezení týkající se minimální tloušťky ledu, což je spíše omezení z důvodu bezpečnosti rybářů. Další omezení se vztahuje k množství udic, minimálnímu rozestupu rybářů a maximálnímu průměru otvoru. 

Rybaření na dírkách je ideální zábava pro celou rodinu

Seznam revírů pro lov na dírkách – mimopstruhové revíry

Lov na dírkách si můžete užít v rámci územního svazu města Prahy, konkrétně na revíru 401 201 – rybník Jankovák. Jde o revír kousek od Příbrami, necelou hodinu jízdy autem z prahy. 

Na opačné straně od prahy se nachází další revír s možností rybaření na dírkách – konkrétně 441 501 veslařský kanál Račice. Ten se nachází kousek od Štětí, opět ale více méně hodinu jízdy z Prahy.

Náplastí za absenci nonstop revírů je pro rybáře z moravskoslezského územního svazu hned dvojice revírů s možností lovu na dírkách. Jedná se o revíry 471 115 Petrůvka 1A, kousek od Karviné, a 471 185 Lubina 4B, který je co by kamenem dohodil od Frenštátu pod Radhoštěm.

Kromě veslařského kanálu Račice je lov na dírkách povolen celoročně. V račicích jen od 1.12. do 10.3.

Seznam revírů pro lov na dírkách – pstruhové revíry

A pokud vlastníte pstruhovou povolenku, máte možnost jít hned na dva revíry, oba jsou ve středočeském územním svazu. 413 995 Mlynařice 3 – Dvorce, kousek od Lysé nad Labem. A tím druhým je 413 998 Božkov, který je nedaleko od Mnichovic.

Nezapomeňte na pořádnou výbavu

Lov na dírkách je skvělý zážitek. Vybavte se krátkým prutem k lovu na dírkách, malým stojanem, teplým křesílkem a zatepleným oblečením. Nezapomeňte ani na teplé pití, protože na ledě je pořádná zima. A hurá na ně!
Jaxon Sestava na d�rky Prut ICE 50 Medium Heavy + navij�k NS 050 + vlasec

Seznam revírů s povoleným nonstop rybařením v roce 2023

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..