Denní doby lovu ryb pro rok 2022 a 2023

Jaká je denní doba lovu? Kdy můžu jít na ryby? To je nejčastější otázka. Samozřejmě odpověď na ni zní – kdykoliv je to možné. Ale lovit nelze nonstop, tedy kromě vybraných revírů, jejich seznam naleznete na stránkách rybářského svazu.

 

Čas, kdy je možné na ryby chodit, se nazývá „Denní doba lovu“, a je stanoven mimo jiné i proto, aby i ryby měly dostatek času na ničím nerušený odpočinek.

Denní doba lovu je ohraničená a je následující:

V mimopstruhovém revíru:

  • v měsíci duben, květen, červen, červenec, srpen, září od 4 do 24 hodin,
  • v měsíci říjen, listopad, prosinec, leden, únor, březen od 5 do 22 hodin

V pstruhovém revíru jsou pak tyto:

  • v měsíci lednu a únoru od 7 do 17 hodin,
  • v měsíci březnu od 6 do 18 hodin,
  • v měsíci dubnu od 6 do 20 hodin,
  • v měsíci květnu od 6 do 21 hodin,
  • v měsíci červnu a červenci od 5 do 22 hodin,
  • v měsíci srpnu od 6 do 22 hodin,
  • v měsíci září od 7 do 20 hodin,
  • v měsíci říjnu od 7 do 19 hodin,
  • v měsíci listopadu a prosinci od 7 do 17 hodin

Pokud jdete lovit ryby až do večera, nezapomeňte si nastavit budík, po ukončení doby lovu ryb už nemůžete mít navázané pruty ve vodě, argument pět minut po jejím uplynutí, že pruty stahujete, už by u rybářské stráže prošel jen stěží. A dvě hodiny poté s tím, že jste usnuli by neprošel už vůbec a vy byste se museli rozloučit se svou povolenkou.

Skvělou zprávou také je, že denní doby lovu ryb jsou stejné pro ČRS i MRS, takže pokud trávíte čas na revírech obou organizací, nemusíte myslet na to, která ho má tak či onak.

A jak to tak bývá, ryby nejvíce berou brzo z rána a pozdě večer, takže se určitě vyplatí si přivstat a mít nahozeno hned, jakmile je to možné.

4 komentáře

Přidat →

To že si ryby mají možnost odpočinout je jen fráze. Spíš je to prostor pro rybářskou stráž jak se projevit . Jinde to např. na Slovensku jde. Někteří z nás musí chodit také v noci do práce. Dle mého názoru je třeba se chovat u vody a všude slušně. Pak je jedno kolik je hodin. Je nás moc, kteří na rybách odpočívají a přitom loví.
přitom chodí na ryby a ne pro ryby.

Něco na tom bude, bohužel, dokud se ale lidi budou u vody chovat jako 🐖, k žádné změně nedojde. Ze stejného důvodu zakázali nonstop chytání na Slezské Hartě, všude býval nepořádek, exkrementy apod., tak přeřadili přehradu do 2. pásma ochrany vod a rybáři mají smůlu. A bivakovat můžou maximálně na pár vyhrazených místech. Všechno je to o lidech.

Přesně tak-Né pto ryby,ale veget u vody,sem tam si odnést nějakou tu rybu,ale nemusí to být vždy!

Chytám ryby většinou na Lipně. Vidím, jak se kdo chová. Ale většinou jsou to cizinci – lovná míra, počet kusů a i povolená síla lodního motoru jim nic neříká… a rybářská stráž kontroluje pouze Čechy, německy většinou neumí a jak mi řekl jeden z kontrolorů na otázku, proč kontroluje jen české rybáře?“ „co bych si s cizinci povídal, když neumím ani slovo…“ a cizinci-rybáři s tím počítají…smutné.
Myslím, že v Rakousku a v Německu by na nás Čechy nikdo nebral ohledy (známe to ze silnic od jejich Policie).
A když toto vidí a slyší čeští rybáři, tak už ví, kde ta arogance a výsměch rybářským řádům a etice začíná…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..