Nejlepší rybářské aplikace

Pomůžou najít nejbližší revír, poradí s přepočtem délky ryby na hmotnost, propojí vás s komunitou jiných rybářů a vyhledají nejbližší rybářské potřeby. Některé toho umí víc, jiné zase míň. Řeč je samozřejmě o rybářských aplikacích. Tady jsou ty nejpoužívanější.

Vranka

Podle mého názoru je Vranka jednou z nejpropracovanějších rybářských aplikací vůbec. Nabízí vše, co rybář u vody potřebuje – revíry, dokumenty (rybářský řád, doby hájení, doby lovu…), atlas ryb, přepočty, získáte s ní ale i přístup na fórum Vranky, do bazaru a mnoho dalšího.

V rybářských revírech dokáže krásně zobrazit i konkrétní úseky, třeba na řece. Pokud narazíte na nepřesnost, můžete ji editovat po přihlášení na server Vranka.cz, v samotné aplikaci editaci neprovedete. Pstruhové a mimopstruhové revíry jsou odlišené jinou barvou odznáčku.

+ přehlednost
+ jednoduchost
– neaktuální design
– pouze pro Android
– v dokumentech je aktuálně starý řád

Aplikaci najdete v obchodě Play (Android).

Fishsurfing

Fishsurfing je, stejně jako Vranka, česká rybářská aplikace. A lze ji zařadit spíše pod sociální sítě, protože jejím primárním cílem je spojit rybáře prostřednictvím sdílení fotek úlovů (takový Instagram s rybami, stejně jako na instagramu na vás i zde budou vyskakovat ve většině případů ženy, logicky, lajků u fotek mají víc, co si budeme…), blogovými zápisky, články a příběhy. Nicméně najdete zde i mapu revírů, kterou lze snadno filtrovat na soukromé nebo svazové revíry a pstruhové nebo mimopstruhové vody. Na rozdíl od Vranky ale nezvýrazňuje hranice revíru, což je u řek, které se mohou dělit po pár stech metrech nepraktické a stejně tak jste odkázání na cedulky u vody.

+ přehlednost
+ moderní design
+ neustále se rozvíjí
+ připravuje se Marketplace
– přidání soukromých revírů a obchodů je zpoplatněné
– poloha některých revírů neodpovídá mapě
– chybí zvýraznění hranice revíru

Aplikaci najdete v obchodě Play (Android) i Apple Store (iOS)

Rybářské revíry

Tahle rybářská aplikace umí přesně to, co od ní očekáváte. Najdete v ní mapu revírů, ale i klasické věci, jako je řád, doby hájení, doby lovu a rybářské obchody. Ty jsou prázdné, nejspíše protože jejich přidání je opět zpoplatněné.

Mapa revíru se chová podobně, jako u Fishsurfingu, nejsou zde hranice, označení není úplně přesné, ale některé informace v ní jsou i zastaralé, ale i chybné. Považoval bych ji tedy spíše jako doplněk k vyhledání čísla revíru pro zkontrolování v soupisu revírů. Editace chybných údajů, nebo čehokoliv jiného, je nemožná.

+ jednoduchost
– neaktuální, nepřesné a mnohdy i chybné údaje
– nemožnost editace
– neaktuální dokumenty, např. rybářský řád

Aplikaci najdete v obchodě Play (Android) i Apple Store (iOS).

Fishapp.cz

Aplikace si hraje na konkurenta Vranky. Design této aplikace je o něco povedenější, ale aplikace zaostává po funkční stránce. Mapy revírů jsou jen markery na mapě, nezobrazují čísla revíru, ani další nutné informace k lovu. Navíc revíry nejsou aktuální, editovat nejdou. Aplikace vás nezaměří, ale aspoň že zobrazí hranice revíru. Mapy k MRS nefungují vůbec. Soukromé revíry jsou opět zpoplatněné. Váhy ryb podle velikosti jsou pouze pro pár ryb, chybí zde třeba čím dál běžnější lín… No, aplikace je hodně nedotažená a marně hledám důvod, proč používat zrovna ji.

+ design
– funkce
– hodně chyb v aplikaci, revírech, i mapových podkladech
– nezobrazuje čísla revíru, ani název revíru, jen popis
– přepočty hmotností jen pro několik ryb
– neaktuální řád
– hodně věcí potřebuje dodělat

Aplikaci najdete v obchodě Play (Android) i Apple Store (iOS).

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..