Na co chytat ryby v létě?

Letní dny vybízí k trávení času u vody lovem ryb. Stejně jako v každém jiném období je potřeba i v létě upravit taktiku lovu, abyste byli co nejúspěšnější.

Rozhodně ale začněte výběrem správného místa, protože v místě bez ryb můžete servírovat cokoliv, a bude to zbytečné. Nejlepší je lovit v zátokách a mělčinách, to je skoro vždy zaručený recept na úspěch. Dobré jsou také místa se členitým dnem, na kterém jsou zlomy. A v neposlední řadě také místa s překážkami ve vodě, jako jsou spadlé stromy, lekníny, aj. Na řekách pak místa pod splavy, kde je více okysličené vody.

Co servírovat?

Pokud se vydáte na rychlou jednodenní výpravu, volil bych červy, kukuřici, nebo ovoce, které roste poblíž vody a na které mohou být ryby naučené – třešně, mirabelky, kousky švestek, apod.

Pořádně si zakrmte, pokud bude dobré počasí, ryby se budou krmit.

V pařících je osvědčený tip rohlík nebo houska navlečená na háčku – bez olůvka, jen na hladině (tzv. „mlaskačka“). Je to lahůdka pro kapry a amury.

Nezklame ani rohlíkové boilies, z ochucených bych volil spíše sladší.

LK Baits Dipovaná kukuřice 220ml

Tohle ⬆️ je za mě naprostá topovka. Dipovaná kukuřice. Oproti klasice daleko více voní a neskutečně zvýší množství záběrů. Zkuste ji na jeden prut a uvidíte.

A co pelety nebo boilies?

Per to tam, kamaráde! Hlavně při delších výpravách je to ideální nástraha. Stejně jako v případě rohlíkáčů volte sladší příchutě – jahody, švestky, apod. Velikost volte dle cílové ryby, já používám obvykle boilies o průměru 24 mm, které ještě k tomu někdy doplním pop-up boilies, aby na dně více zaujala.

Boilies a pelety můžete zatraktivnit různými dipy nebo boostery, já se spoléhám na klasickou melasu. Její krása spočívá v tom, že kromě boilies a pelet v ní jde dipovat i kukuřice, namáčet v ní červy, nasaje ji pečivo, ale hlavně stojí pár korun a nerozpouští PVA.

Chyť a pusť Melasa 1000ml

1 komentář

Přidat →

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..