Nový rekord! Byl chycený největší sumec na světě

Jméno Alessandro Biancardi je v našich krajích poměrně neznámé. Tomuto italskému rybáři z týmu Madcat zaměřujícímu se na lov velkých sumců se povedl opravdu nevídaný kousek. Ulovil sumce, který o rovné 4 centimetry překonal dosavadní světový rekord. Největší chycený sumec na světě měří úctyhodných 285 centimetrů. A podobně jako jeho 281 centimetrový předchůdce, i tenhle sumec pochází z italské řeky Pád.

Jak souboj probíhal?

Vše začalo jako běžný den, kdy se Alessandro Biancardi vydal k řece Pád na lov. Před odjezdem zkontroloval uzly, háčky a každé spojení, protože je podle jeho slov „extrémně pečlivý“. „Vždy potřebuji mít 100% jistotu, že je vše na svém místě, pokud se nějaká vysněná ryba rozhodne zakousnout do mé návnady,“ dodává Alessandro.

Byl sám na svém člunu a pozoroval klesající hladinu po velké povodni, která okolí před nedávnem postihla. Řeka byla ještě zakalená. Rozhodl se lovit přívlačí a jako nástrahu použil Savage Gear Cannibal Shad na 40 gramové jigové hlavě.

„V tichosti jsem se přiblížil k prvnímu místu a po několika náhozech dorazil silný záběr, ryba navíc byla mezi silnými proudy a spoustou ponořených překážek. V klidu se mi podařilo s touto pravěkou rybou bojovat. Boj probíhal 40 nekonečných minut, a když se poprvé sumec vynořil, opravdu jsem si uvědomil, že jsem zaháknul monstrum. Adrenalin začal prudce stoupat a měl jsem strach, že o tuto rybu přijdu. Byl jsem sám tváří v tvář největšímu sumci, kterého jsem kdy za 23 let vidět,“ popisuje svůj souboj Alessandro.

Tímto ale drama nekončilo, jak dále uvádí Alessandro: „Zkusil jsem mu 2-3krát rozevřít tlamu rukavicemi, ale byl stále příliš silný, rozhodl jsem se s ním doplout do mělké vody a zkusit ho vylovit ze břehu… a po několika pokusech se mi to podařilo! Rybu jsem uvázal, abych ji nechal vzpamatovat se z dlouhého boje, pak jsem si najednou uvědomil, že jsem neukotvil loď a že mi ujíždí v proudu. Byl jsem nucen si zaplavat, abych ji i se všemi věcmi vyzvedl.“

Poté už si Alessandro zavolal o pomoc kamarádovi Marcovi. Byl si jistý, že ryba, kterou právě chytil, je výjimečná, ale nikdy si nepředstavoval, co se bude dít dál, když rybu změřili na podložce. „Za nevěřícných pohledů mnoha rybářů se metr zastavil na 285 cm, byl to nový SVĚTOVÝ REKORD sumce,“ ukončuje Alessandro svůj příběh.

Na co byl tento rekordní sumec chycen?

Alessandro na lov tohoto sumce použil následující vybavení. Příjemnou zprávou je, že nejde o nějaké drahé vybavení.

Na závěr se sluší dodat, že tento rybí velikán byl puštěn zpět do řeky Pád, takže může dělat radost dalším rybářům. Pokud se tedy ještě někdy nechá chytit.


Zdroj:

Madcat fishing
Alessandro Biancardi

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..